Beginnend Advocaat

Vacature gesloten

Beginnend Advocaat

Bronsgeest Deur Advocaten Amsterdam

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Afgeronde beroepsopleiding of in de laatste fase van de beroepsopleiding
 • Klantgericht, collegiaal, analytisch, juridisch inhoudelijk sterk en zelfstandig
 • Uitstekende beheersing in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift (Engels is een pre)
 • Doortastend, sociaal vaardig en leergierig

Wat krijg je?

 • Vanaf €4.800 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring) o.b.v. 100% fte
 • 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen o.b.v. 100% fte
 • Trainingsmogelijkheden op maat

Wat doe je?

 • 70% Declarabel werk verrichten
 • 20% (Interne) redactiewerkzaamheden oppakken
 • 10% Ad-hoczaken oppakken

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Beginnend Advocaat bij Bronsgeest Deur Advocaten ben je verantwoordelijk voor het adviseren en ondersteunen van de cliënten, waarbij je als eerste aanspreekpunt fungeert. De focus ligt op arbeidsrecht, waarin je complexe zaken gezamenlijk met een ervaren Advocaat behandelt. Het is jouw taak om op te treden bij juridische kwesties die zich voordoen binnen organisaties, variërend van bijvoorbeeld het aannemen tot het ontslaan van een werknemer. De eigen inbreng en zelfstandigheid zijn cruciale aspecten van deze rol.

Ook houd je je bezig met het onderhouden van klantcontact, zowel online als offline, administratie verwerken en deskundige adviezen opstellen. Daarnaast krijg je de kans om te groeien in het procederen van processtukken. Het is belangrijk dat je over de vaardigheid beschikt om deze taken zelfstandig en effectief te kunnen uitvoeren, maar ook bereid bent om samen te werken waar nodig.

Je komt te werken in een team waar momenteel dertien Advocaten en drie Ondersteuners werkzaam zijn. In het team is er geen formele leidinggevende - je doet het samen met je collega's. Je zult veel leren van je ervaren collega's die altijd bereid zijn om je bij te staan.

Als je het leuk vindt om voor veel werkgevers klaar te staan, zaken uit wil zoeken en samenwerken met je collega's en je het niet erg vindt om iedere week niet van tevoren te weten wat je planning is, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Beginnend Medewerker

Op een leuke dag werk je met veel verschillende collega's samen, kun je zelfstandig te werk gaan zonder al te veel aan je collega's te vragen.

Op een minder leuke dag werk je voornamelijk aan hetzelfde, waardoor je geen afwisseling in je werkzaamheden hebt.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een werkgever komt met de opmerking dat het niet botert tussen hen en een werknemer. Waarschijnlijk wil de werkgever de werknemer ontslaan. Hoe ga je te werk?

Je start als eerst met het grondig analyseren van de situatie. Je verzamelt alle relevante informatie, houdt eventuele interviews met de betrokken partijen en gebruikt jouw juridische kennis om de situatie te doorgronden. Het is belangrijk dat je altijd neutraal blijft en je focust op de feiten en wetgeving. Het doel is om een volledig en duidelijk beeld te krijgen van de kwestie en om alle mogelijke implicaties te identificeren.

In de volgende fase gebruik je jouw ervaringen en de inzichten die je hebt opgedaan uit soortgelijke situaties bij andere cliënten. Je koppelt deze informatie terug aan de betrokken partijen en stelt een gedetailleerd en realistisch advies op. Je geeft inzicht in mogelijke oplossingen, de bijbehorende stappen en de eventuele juridische gevolgen van elke optie. Daarbij blijf je constant beschikbaar voor overleg en bijsturing, om zo de best mogelijke uitkomst te realiseren.

Groeipad

Het groeipad binnen ons kantoor ligt niet vast. Ieder wordt aangemoedigd om zich te ontwikkelen op een wijze die goed bij zijn of haar persoonlijkheid past. De een vindt het bijvoorbeeld leuk om artikelen te publiceren, terwijl een ander zich meer bezig houdt met externe zaken, zoals de organisatie van client events, zichtbaarheid op social media, acquisitie of bijvoorbeeld veel bemoeienis bij Ius Laboris. Iedere medewerker krijgt na verloop van tijd steeds meer vrijheid bij de uitoefening van de praktijk. Daarbij wordt rekening gehouden met het feit dat ieder individu een eigen groeicurve heeft. Er wordt veel belang gehecht aan externe specialisatiecursussen zoals bijvoorbeeld Grotius. Daar wordt dan ook voldoende budget voor vrijgemaakt. Verder vinden we het leuk om te horen hoe mensen zich zelf willen ontwikkelen,. Zo wil de één zich aansluiten bij het Privacy-Team, om op het snijvlak van arbeidsrecht en privacyrecht zich verder te ontwikkelen en de ander wil meer weten over de mediationpraktijk. <br />

Beginnend Advocaat

Werken bij Bronsgeest Deur Advocaten

Bronsgeest Deur Advocaten is in 2003 opgericht als een van de eerste niche kantoren arbeidsrecht in Nederland. Veel van onze advocaten zijn afkomstig van de grote internationale advocatenkantoren. Wij hebben door middel van ons lidmaatschap van de Ius Laboris alliantie een hele internationale en uitdagende klantenportefeuille, en tegelijkertijd de charme van een klein en laagdrempelig kantoor, waar in één team op informele wijze wordt samengewerkt, de collega’s elkaar goed kennen en waar de balans tussen werk en privé belangrijk wordt gevonden.

Vacature Werkstudent

Als Werkstudent bij Bronsgeest Deur Advocaten ben je verantwoordelijk voor diverse klussen op juridisch gebied, zoals het opmaken van processtukken en voorbereiden van vaststellingsovereenkomsten. Je ondersteunt ook het Secretariaat met dagelijkse werkzaamheden, zoals e-mail-, telefoon-, en agendabeheer. Daarnaast assisteer je bij besprekingen, presentaties en evenementen. Je houdt digitale en fysieke dossiers bij en zorgt dat onze website en social media up-to-date blijven.

We zoeken een Rechtenstudent, liefst met interesse in Arbeidsrecht (maar niet verplicht), die van aanpakken weet en teamgericht is, vaardig is met Word en PowerPoint en daarnaast gemotiveerd is om zich nieuwe omgevingen eigen te maken. Je bent gemiddeld 2 dagen per week beschikbaar. Werkdagen en -tijden (9-18u) worden in overleg bepaald, waarbij maandag en dinsdag de voorkeursdagen zijn.

Voor meer informatie, klik dan hier om de volledige vacature te zien of neem direct contact op met Cathelijn Derks (c.derks@bd-advocaten.nl / +31 (0)20 305 3333).

 • Kantoor in Amsterdam
 • Via Ius Laboris actief in 56 landen
 • 58% / 42%
 • Gem. leeftijd is 34 jaar
 • 16 medewerkers
 • Op kantoor zakelijk casual; bij klanten formeel
 • Max. twee dagen thuiswerken

Collega's

Philip (54) - Managing Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik werk sinds de start bij dit kantoor, daarvoor zat ik bij een groot internationaal commercieel fullservice advocatenkantoor. Nog altijd ben ik blij dat ik de overstap heb gemaakt naar een nichekantoor op het gebied van arbeidsrecht. Vanwege onze zeer actieve samenwerking binnen de alliantie Ius Laboris biedt ons kantoor 'the best of both worlds': klein en zelfstandig, en toch deel uitmakend van de grootste arbeidsrechtalliantie ter wereld.

Wat was je vorige baan?
Advocaat Associate bij HoganLovells.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen, fietsen (of een combi daarvan), padel en tennis. Ik kook heel graag. Verder ga ik graag naar film, theater en (pop)concerten.

Renske (27) - Advocaat Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het hoge niveau van werken en het internationale cliëntenbestand spraken mij al enorm aan. Toen ik kwam solliciteren, voelde ik direct een fijne, laagdrempelige sfeer. Dat is voor mij de perfecte werkomgeving.

Wat was je vorige baan?
Advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, wandelen, musea bezoeken, gezelligheid met vrienden en familie en boeken lezen.

Christine (30) - Senior Advocaat Medewerker

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik bij Bronsgeest Deur advocaten ben begonnen, was ik werkzaam bij een groter full service advocatenkantoor. De informele sfeer bij Bronsgeest Deur sprak mij direct aan. We werken hier samen in een hecht, maar ambitieus team.

Wat was je vorige baan?
Advocaat Arbeidsrecht.

Wat doe je in je vrije tijd?
Fietsen, schaatsen en naar het theater gaan.

Interessante baan?